Μιχάλης Κακός

Μιχάλης Κακός

Reader στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Leeds Beckett , UK και Διευθυντής του Centre for Interdisciplinary Research in in Childhood, Education and Society (CIRCES)

Ο Δρ. Μιχάλης Κακός είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Leeds Beckett του Ηνωμένου Βασιλείου και διευθυντής του Centre for Interdisciplinary Research in in Childhood, Education and Society (CIRCES). Πριν από την τρέχουσα θέση του, ο Δρ. Κακός ηγήθηκε στην Αρχική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών το μάθημα της Εκπαίδευσης της Δημοκρατικής Ιδιότητας του Πολίτη στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ και κατείχε ερευνητικές υποτροφίες στο Centre for Citizenship and Human Rights Education (CCHRE), στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και στο Centre for Research in Inclusion and Diversity (CREID) στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δρ. Κακού είναι η δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και η εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, ο επαγγελματισμός και η θεσμοθέτηση στην εκπαίδευση και η εκπαιδευτική εθνογραφία. Είναι εξειδικευμένο μέλος του European Wergeland Center και κατέχει θέση Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Εκπαίδευσης του Φράιμπουργκ της Γερμανίας (Pädagogische Hochschule Freiburg). Είναι μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου της Networking Citizenship Education in Europe  (NECE – www.bpb.de/veranstaltungen/netzwerke/nece) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Governing Board of SIRIUS – Policy Network on Migrant Education (http: // sirius-edu.org)